ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Facebook Twitter Google+

         Αήθη και απαράδεκτη επίθεση έχει εξαπολύσει η τοπική έκφραση του Σύριζα στη Θεσσαλονίκη στο πρόσωπο του τέως προέδρου της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών κ. Νικολάου Μέρτζου με αφορμή την προγραμματισμένη για της 7-6-2017 από την Προεδρία της Δημοκρατίας απονομής σε αυτόν της διάκρισης του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος.

        Ο Σύριζα, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις της κυβερνητικής σύμπλευσης με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στοχοποιεί ως ακροδεξιό εθνικιστή τον εκλεκτό μας συμπολίτη κ. Νικόλαο Μέρτζο. 

        Τον άνθρωπο που ως κοινοτάρχης της κοινότητας Νυμφαίου, την κατέστησε πανευρωπαϊκό πρότυπο αναζωογόνησης, ήπιας ανάπτυξης με σεβασμό στη Φύση και το περιβάλλον.

        Τον άνθρωπο που με το προσωπικό του παράδειγμα, με τη δημοσιογραφική και συγγραφική του πένα έως και τη θητεία του στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών, συνέβαλλε τα μέγιστα στην ανάδειξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας και την προάσπιση των ιστορικών της δικαίων.

        Δεδομένου πως διαχρονικά ο Σύριζα Θεσσαλονίκης σιωπά εκκωφαντικά στα εθνικά μας ζητήματα, ενώ στελέχη του  λαμβάνουν ενίοτε θέσεις αντίθετες με την επίσημη εθνική στάση της χώρας μας σε αυτά, δεν προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση η λυσσαλέα και υβριστική επίθεση στον κ. Νικόλαο Μέρτζο.